Update módszer

Update Low Carb

Az Update újrafrissítést jelent, nem kell eltörölni a kedvenc szokásaidat, csak egy-két trükköt bele kell tenni. Ha betartod a szabályokat, nem hagyod abba a programot, az eredményt is meg tudod tartani!
Minden élelmiszer egészséges, az Unióban csak biztonságos élelmiszerek vannak és komoly hatósági ellenőrzések folynak. Teljesen felesleges minden mentes módon táplálkozni, nincs szükség különböző önkínzó diétákra, szétválasztó diétákra, méregtelenítésre.

„Mit, milyen arányban és mikor eszel”.
Ez a lényege az Update módszernek.

Mi az Update lényege?

Az, hogy csökkentjük a szénhidrátbevitelt, de jegyezd meg: a szénhidrát nem ellenség! Csökkentjük a glikémiás indexet, azt, hogy milyen gyorsan emeli a vércukorszintet az elfogyasztott étel. A cél, hogy ne emelje meg gyorsan! A termékfejlesztésben hozzáadott cukor nélkül állítjuk elő a termékeinket.

Update módszer

Minden sejtünk a szervezetben glükózzal táplálkozik. A glükózt a vér áramlása juttatja el a sejtekhez, majd az inzulin segítségével jutnak a sejtekbe. A felesleget, amire nincs szüksége a szervezetnek, azt zsírrá alakítva a zsírsejtekben tárolja el. Tehát, ettől hízunk, ami eleve cukor vagy a testünkben cukorrá alakul. Az utóbbi a keményítő, ami a rizs, a burgonya, a lisztek és a tészták legnagyobb részét teszi ki. A hozzáadott cukor- és keményítőfogyasztást kell lecsökkenteni!

Milyen termékekből kell inkább többet enni?

Keményítőben és cukorban szegény zöldségekből, gyümölcsökből, melyeket megtalálsz a kódtáblázatban, 1-es és 2-es kódjel alatt. Azokat a termékeket, amelyeket korlátozni kell, 3-as kóddal jelölünk. Ezeket sem kell elhagyni! Reggel, amikor felébredsz, ébredés után délelőtt 10 óráig nyugodtan fogyaszthatsz 3-as kóddal ellátott termékeket.

A 2-es kóddal jelölt ételeket akár délután két óráig is fogyaszthatod, kifejezetten javaslom sportolás előtt, hogy legyen kellő energiád. Az 1-es kódú élelmiszerek, amelyek nem csak Update márkájúak, azok akár egész nap fogyaszthatóak.

Mi van azokkal, akik éjszaka dolgoznak? Azok, az egész zónát tolják el, például, ha délben kelsz, akkor egész két óráig ehetsz a 3-as kódú termékekből, akár este hat óráig a 2-es csoportból választhatsz magadnak táplálékot. Az éjszakai műszakod során pedig az 1-es kódú élelmiszereket eheted. Látható, hogy semmit nem tiltunk, csak az arányokat változtatjuk meg, és a bioritmusunkhoz alakítjuk, hangoljuk a táplálkozást.

Update táplálkozási piramis

Hogy épül fel az Update táplálkozási piramis? Ezek a fehérjék és az élelmi rostok, amelyek soha nem alakulnak át testzsírrá. Összességében, ezeket ne is számítsd be a napi táplálékbeviteledbe, lehet, hogy az első néhány napban felgyorsul az emésztésed a rostoknak köszönhetően, de ezzel is elindul a szervezet tisztulása. KÓDLISTA

 

 

 

 

 

 

 

A fehérjék

A fehérje nagyon egészséges, mind az állati, mind a növényi eredetű. Szükségünk van esszenciális aminosavakra. A leghasznosabbak az állati eredetűek. A növényiek közül, a
legtöbb esszenciális aminosavat tartalmazó, ezáltal a legjobb növény, amit fehérje szempontjából ehetünk, a szója.
A fehérje például egy nagyon izgalmas étel, mert megemésztése nagyon energiaigényes a szervezetünk számára, szinte „mínuszos” étel. Ahhoz, hogy a szervezet a fehérjefeleslegét, amit nem tud aminosavként hasznosítani, glükózzá vagy más tápanyaggá átalakítsa, ahhoz a benne lévő nitrogént karmabiddá kell szintetizálni, ami egy nagyon energiaigényes folyamat, azaz, aki megnöveli a fehérjebevitelét, az önmagában már súlycsökkenést tud elérni.

 

A zsírok

A zsírok 5%-a képes a testünkben a citrát körben glükózzá alakulni, ez pedig a zsírok alkotóeleme. A zsírok nagy része a szervezetünkben energiává alakul, az esszenciális zsírsavakból különféle biológiailag aktív vegyületek keletkeznek, és elősegítik a zsírban oldódó (A, D, E, K) vitaminok hasznosulását is.

A zöldségek és a gyümölcsök barátai és néha ellenségei a fogyásnak, de ez nem azt jelenti, hogy egészségesek vagy egészségtelenek! Egyszerűen arról szól, ne egyél este, lefekvés előtt cukorban gazdag aszalt gyümölcsöt, esetleg szőlőt vagy görögdinnyét. Fogyassz inkább zsenge retket, zöld almát, meggyet és epret is csipegethetsz. Mind egészséges!

Mi a cél? A fogyás! Látható, hogy az Update piramis szinte fordítottja a hagyományos táplálkozási piramisnak, mégis teljes körű, pozitív egészségváltozással, jó közérzettel, szuper vércukoreredményekkel jár, ha valaki eszerint táplálkozik.

 

Az édesítőszerek

Néhány szó a cukorról: nem a cukor az ellenség, hanem annak az elfogyasztott mennyisége! A rendszeres cukorfogyasztás függőséget okoz, hisz állandóan ingadozik a vércukorszint, ebből adódóan folyamatosan éhes leszel és hízni fogsz.

Mi a helyzet az édesítőszerekkel?
A paleo javasolja az eritritet, amit a ’70-es években találtak fel. Ez egy mesterségesen előállított édesítőszer. A másik irányzat üldözi az aszpartámot, pedig egy fehérjeszerű anyagról beszélünk, ami mindvégig ott volt és van pl.a sajtban. Igazából az aszpartám is lehetne paleo.

Ne féljünk az édesítőszerektől. A legbarátságosabb az eritrit, a sztevia és a szukralóz.

 

 

Az adalékanyagok

Egy utolsó gondolat az adalékanyagokról és az „E” számról. Iparág indult ebben a témában: az a jó étel, amiben nincs semmi „E” szám.

Az EU az engedélyezett és szabályozott összetevőket „E” kódszámokkal jelöli. Ezek között van például a C-vitamin, a citromsav, az almasav, a borkősav és a természetes színezékek is. Ahhoz, hogy az élelmiszer biztonságosan eljusson a termelőtől a fogyasztóig, szükség van bizonyos térfogatnövelő, állományjavító szerekre. tartósítás nélkül gyorsan lehet élelmiszermérgezést kapni. „E” számmentes élelmiszer nem lehetséges, mert az „E” számmal jelölt anyagok jó része az eredeti nyersanyagban is benne van. A termékjelölés a biztonságot jelenti.

Mit üzenek mindenkinek?

Láss neki, próbálj ki egy hetet, ne szegd meg a szabályokat, hiszen nincsenek megszorítások, csak időzítések! Tegyél mellé napi 30-60 perc rendszeres mozgást, de enélkül is lefogyhatsz az Update módszerrel! A mozgás, sport nélküli fogyás inkább sorvadást okoz az izomzatban, ezért tegyünk a módszer mellé egy kis izmot, fittséget és feszességet! Lehet kocogni, úszni, kardio edzést végezni, aerobikozni, Réka tornázni.

“EGYÉL JÓL, LEGYÉL JÓL!”

 

Update közösség