Norbi válaszol

bookmark Norbi válaszol date_range 2018-03-23

Kedves Norbi!

Volna egy kérdésem az alma kódjával kapcsolatban. A Bikini pánik cimű zsebkönyvben az 1-es kódot kapta, de én úgy tudom hogy elég sok gyümölcs cukrot tartalmaz. Valóban fagyaszthat akár este is? Egy súlytartó mennyi gyümölcsöt ehet és mennyire pontosan kell betartani a kódokat?

Köszönöm a választ!

Üdvözlettel: … Natália

 

Kedves Natália,

Az Update LOW CARB nem tilt semmit, nem akarja, hogy a fogyni vágyó éhezzen, viszont olyan összeállítást ajánl, amiben kevesebb a szénhidrát, több a rost, jóval több a fehérje, jó példa erre az Update kenyér, optimális a zsírtartalom, és a más szükséges összetevőket is tartalmazza. A gyümölcs mértékkel fogyasztva mindenki számára egészséges, hisz tartalmazza a vízoldható vitaminokat, ásványi anyagokat, némi fehérjét, nagyon kevés zsírt, és sok cukrot. Nos, ez a sok cukor okozhat problémát, ha túl sokat eszünk belőle.

Az almáról annyit jó tudni, hogy fajtától és érettségi foktól függően 7-12% cukrot tartalmaz, amiből a nagyobb részt a fruktóz (gyümölcscukor) és a glükóz (szőlőcukor) teszi ki, és tartalmaz még szacharózt (répacukor) is. Ha így tekintjük a dolgokat, akkor egy kg almával átlagosan 80-100 g cukrot viszünk be a szervezetbe, ami tényleg nagyon sok. Egy átlagos alma 20 deka (200 g), egy nagyobb elérheti a 300-350 g-ot is, tehát egy közepes almával kb. 20-30 g cukrot viszünk be a szervezetbe.

A konkrét kérdésre válaszolva a kódok irányadóak, jó ha betartják azokat. De a lényeg az, hogy mennyi szénhidrátot visz be az ember a szervezetébe, mert a fölöslegből bizony zsír lehet. Én úgy gondolom, hogy munka és megfelelő mozgás mellett napi egy-két közepes méretű alma inkább hasznos még a fogyni vágyó számára is, mert, a benne lévő cukor kivételével, kevés tápanyagot és nagymennyiségű vizet tartalmaz, ami ugyancsak nagyon hasznos a szervezet számára.

Üdvözlettel: Norbi

Update közösség