Norbi válaszol

bookmark Norbi válaszol, Update Életmód date_range 2018-03-20

Kedves Norbi!
Mit csinálok rosszul?
Elmúltam már 54 éves, nagyot gondoltam és elkezdtem az életmódváltást.
Mint minden nő én is hiú vagyok, de talán ez így van rendjén. 168 cm magas 64 kg vagyok. Szültem már 3 gyermeket, akik felnőttek a legfiatalabb is 25 éves lesz decemberben. Szeretnék fogyni úgy körülbelül 6-8 kg-t. El is kezdtem az életmódváltás szerinti étkezést.
Először is furcsa azért, mert soha nem ettem 5x, másodszor azért furcsa, mert soha nem ettem ekkora mennyiséget összességében egy nap, mint így. Lelkesen tornázom 2 nap, 2 nap spinningezek 1-1 órát. Hétvégente eddig is kerékpároztam, sokat gyalogolok. De sajnos nem mozdul a súlyom, sőt inkább többet mutat az a fránya mérleg. Mit tegyek?,  még egyelőre nagy a lelkesedés bennem. 60-80 ch, burgonya, rizs, lisztek, cukor kizárva.

Üdvözlettel Éva

Kedves Éva,

Nagyon nehéz a leveledre felvetett dolgokra reagálni már csak azért is, mert a súlyod és a magasságod nagyon is összhangban van egymással. 168 cm magas és 64 kg vagy ami több, mint ideális. Felmerül az emberben, hogy miért is akarsz te fogyni? Hisz nagyon sokan rettentően örülnének, ha ilyen magassághoz ilyen testsúly párosulna. Ízlés dolga persze, de szerintem te pont ideális súlyban vagy a magasságodhoz képest. Ha mégis fogyni akarsz azt tudnám tanácsolni hogy folytasd a megkezdett diétát, a sportolást, a nem túlzottan megerőltető mozgást és a fogyás előbb-utóbb jelentkezni fog. Először alig veszel észre csökkenést, és ez természetes, hisz a zsírtól megszabadulni nagyon nehéz, az rengeteg energiát tartalmaz, és sok munkára és hosszú, komoly diétára van szükség ahhoz, hogy annak mennyisége csökkenjen a szervezetedben. Ha túl soknak tartod a szervezetedbe bevitt élelmiszer mennyiségét, hát csökkentsd a napi adagot 10%-kal, várd meg az eredményt, majd ha szükséges újabb tíz százalékkal és meglátod, a hatás előbb-utóbb jelentkezni fog. Leveledből érződik az akarat, biztosan meg tudod csinálni, amit elterveztél. Ha mégsem, hát békélj meg vele, hiszen így is ideális a súlyod a magasságodhoz képest. Remélem tudtam segíteni.

Üdvözlettel: Norbi

Update közösség